جویدن آدامس و جلوگیری از پوسیدگی

جویدن آدامس و جلوگیری از پوسیدگی
بدون نظر, ۰۵/۰۵/۱۳۹۶, توسط , در متفرقه

c505218304b50c59c3659f6dda43bae7header0–>
اگر شما به جویدن آدامس علاقه دارید، اما به دلیل توصیه دندانپزشکان و برای جلوگیری از پوسیدگی دندان‌هایتان در برابر آن مقاومت می‌کنید، جالب است بدانید که آدامس، البته از نوع بدون قندش، نه‌تنها سبب خرابی دندان‌هایتان نمی‌شود، بلکه به از پوسیدگی آن‌ها هم جلوگیری می‌کند. تا جایی‌که به گزارش موسسه اقتصاد بهداشت و درمان (IEHE)، اگر مصرف‌کنندگان فعلی آدامس‌های بدون قند، مصرف آدامس خود را تنها به اندازه یک عدد در روز افزایش دهند، سالانه چهار میلیارد و صد میلیون دلار در هزینه‌های صرف شده برای درمان پوسیدگی دندان، صرفه‌جویی می‌شود و به گفته (IEHE)، ایالات متحده آمریکا، دو میلیارد و هفتاد میلیون، اروپا، یک میلیارد و صد میلیون و چین، صد و چهل و نه میلیون دلار از این صرفه‌جویی سهم می‌برند.

اما آدامس چگونه می‌تواند به تنهایی چنین قدم اقتصادی بزرگی بردارد؟

موسسه اقتصاد بهداشت و درمان می‌گوید جویدن، بزاق دهان را افزایش می‌دهد و این امر به زدودن غذاهای باقی‌مانده در دهان و خنثی کردن و شستشوی اسیدهایی که از تجزیه‌ غذا توسط باکتری‌های موجود در پلاک‌های دندانی حاصل شده‌اند کمک می‌کند. همان‌طور که می‌دانید، این اسیدها می‌توانند مینای دندان را تخریب کند. علاوه بر این افزایش بزاق، کلسیم و فسفات بیشتری تولید می‌کند که سبب استحکام مینای دندان می‌شود.

انجمن دندان‌پزشکی آمریکا (ADA) هم می‌گوید جویدن آدامس بدون قند بعد از غذا به مدت بیست دقیقه، از پوسیدگی دندان جلوگیری می‌کند. البته روشن است که این کار نباید جایگزین یک بار نخ‌دندان کشیدن و دو بار مسواک زدن با خمیردندان فلورایددار در روز شود؛ چرا که به گفته ADA، آدامس جویدن نه به تنهایی، بلکه در کنار این دو می‌تواند در حفظ سلامت دهان مؤثر باشد.

دکتر مایکل دادز Michael Dodds، محققی که این مطالعه را انجام داده است، می‌گوید این نخستین بار است که در یک تحقیق، مصرف آدامس بدون شکر با ذکر مزایای کلینیکی، یکی از راه‌های حفظ سلامت دهان و کاهش خطر پوسیدگی دندان معرفی می‌شود.
دکتر دادز در مطالعه خود، کاهش بالقوه هزینه‌هایی که برای ترمیم پوسیدگی‌ دندان صرف می‌شود را در بیست و پنج کشور صنعتی ذکر کرده است. براساس تحقیق او، شصت درصد از هزینه‌های خدمات دندان‌پزشکی در سراسر دنیا ناشی از پوسیدگی دندان است و این در حالی است که شصت درصد کودکان و نود درصد بزرگسالان به این بیماری مبتلا هستند. بنابراین IEHE درخواست کرده است که جویدن آدامس بدون قند در کنار سایر روش‌های ثابت شده، در توصیه‌های مربوط به سلامت دهان گنجانده شود. گفتنی است نتایج این مطالعه در مجله آمریکایی دندان‌پزشکی به چاپ رسیده است.

dentistrynews.ir

درباره ادمین سایت

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *