ژنژویت چیست ( gingivitis )؟

این بیماری به معنی التهاب لثه به علت تجمع باکتری ها بر روی دندان هاست.
افراد دچار این مشکل لثه های متورم و قرمز رنگ دارند ولثه آنها اغلب هنگام مسواک زدن خونریزی می کند. واقعیت این است که این عارضه با رعایت شرایط بهداشت دهان و دندان و مسواک زدن به موقع و صحیح برطرف می شود، در این راستا می توان از دهان شویه و نخ دندان نیز کمک گرفت.
ژنزویت می تواند به دلایل مختلف ایجاد شود ، پلاک های دندانی، فاکتورهای سیستمیک، درمان های دارویی ، سوءتغذیه ، ویروس یا باکتری ویا قارچ خاص، عوامل خارجی و دلایل ناشناخته.
تغییرات هورمونی ایجاد شده در دوران بلوغ و یائسگی نیز می توانند سبب بروز این بیماری گردند. بیماری هایی چون دیابت ، ایدز و برخی سرطان ها به پیشرفت و شدت گرفتن این عارضه دندانی کمک می کنند.
در صورت بروز بیماری فرد اغلب از دردناکی لثه شکایت می کند . علاوه بر این خونریزی لثه هنگام مسواک زدن و استفاده از نخ دندان از علائم شایع این بیماری است .
از علائم ناشایع می توان به بدبو شدن دهان(Halitosis) و لثه های نرم اشاره نمود.
با رعایت بهداشت دها ن و دندان در خانه و استفاده از دستورات درمانی دندانپزشک این بیماری درمان می شود. تحقیقات جدید نشان داده که عصاره بلوبری در درمان این بیماری و از بین بردن پلاکهای دندانی نقش مهمی دارد.
باید به این نکته اشاره شود که در پژوهش های اخیر محققان ، این نتیجه حاصل شده است که ارتباط مستقیمی میان بیماری های قلبی و لثه وجود دارد.
انواع ژنژویت
- ژنژویت بوجود آمده در اثر عوامل پلاک : این نوع به دلیل پلاک دندان، داروها، سو تغذیه و فاکتور های سیستمیک بوجود می آیند.
- ژنژویت ایجاد شده توسط عوامل غیر پلاکی: عمدتا توسط باکتری ، ویروس یا قارچ ، فاکتورهای ژنتیکی ، آلرژی ، بیماری های خاص، زخم ها یا واکنش به اجسام خارجی بوجود می آید
نشانه های ژنژویت
- لثه های به رنگ قرمز روشن یا بنفش
- لثه های دردناک و حساس به تماس
- خونریزی حین مسواک و نخ کشی
- تنفس بد
- التهاب لثه
- لثه نرم
- …
>> مجله دندانپزشکی <<